Ugljanin nervozon serbët: Themeluesi i Serbisë, Stefan Nemanja ishte kr.imin.el

Kryetari i partisë SDA në Sanxhak Sulejman Ugljanin tha në Pazarin e Ri se Stefan Nemanja themelues i shtetit serb ishte një kr.imin.el dhe që sipas tij nuk duhet të quhet në emër të tij një shkollë në Pazarin e Ri.

Ai tha se Stefan Nemanja shkroi një platformë kr.imina.le që më vonë u frymëzuan nga kjo platformë Ratko Mlladiç Radovan Karaxhiç dhe Draža Mihajlloviç.

“Serbët të gjithë ata që kryen kr.ime dhe gjen.ocid kundër popullit boshnjak shenjtorëve të till si Stefan Nemanja i cili shkroi platformën për kri.minale për shfarosjen e të parëve tanë Bogumil, dhe ilirëve. Një kr.iminel i tillë iu dha titulli i një shenjtori. Ata dhanë të drejtën për të dhënë emrin shkollës fillore në Novi Pazar emrin e atij kr.imine.li” tha Ugljanin.

Ai shtoi se Stefan Nemanja thuhet se ka shkruajtur një platformë kr.iminale në vitin 1176 në Sanxhakun e sotem për t’i shfa.rosur ilirët.