Ushqimet që pastrojnë mushkëritë, duhanpirësit t’i konsumojnë më shpesh

Mushkëritë luajnë një rol thelbësor në sistemin e frymëmarrjes. Ato marrin oksigjenin dhe filtrojnë jashtë organizmit toksinat.
Ruajtja e shëndetit të mushkërive dhe funksioneve të tyre është thelbësore për shëndetin e përgjithshëm. Një metodë për të përmirësuar shëndetin e mushkërive është konsumimi i disa ushqimeve që kanë aftësi pastruese.

Sigurisht që aktiviteti fizik, mos-pirja e duhanit dhe shmangia e ndotjes janë gjithashtu metoda të tjera për pastrimin e mushkërive.Ushqimet luajnë një rol kryesor për mirëqenien e këtij organi.Barishtet, hudhra, agrumet, frutat e pyllit dhe xhenxhefili janë ndër ushqimet më të rekomandueshme për shëndetin e mushkërive.