Usik në luftën e radhës shkon në peshat maksimale (VIDEO)

Kampioni aktual në versionet VBA, VBC, VBO dhe IBF për peshat gjysmë të rënda ukrainasi Aleksandar Usik (16-0, 12 КО), luftën e ardhshme do ta zhvillojë në peshat e rënda. Lajmin për ngritje të një peshe me lartë të ish kampionit olimpik nga viti 2012 e bëri drejtori i K” të Ukrainës, Aleks Krasjuk. “Kthimi i Usik në ringun profesionist, me siguri do të jetë më 18 apo 25 maj në SHBA edhe atë në peshat e rënda.”, – ka thënë ai. Ukrainasi 32 – vjeçar, në SHBA dy herë ka mbrojtur titullin e kampionit. Në dhjetor 2016 e mbrojti titullin e kampionit në versionin VBO për peshat e lehta. Këtu e mundi Tabis Mcunu, ndërsa në vitin 2017 e mundi Majk Hanter.