Vajza nga Drenasi flet për New York Times: Vesel Veseli më dhu*nonte tre-katër herë në javë

New York Times ka intervistuar vajzën nga Drenasi e cila dy.shohet se është keqp.ërdorur nga një polic het*ues një mësues e avokati i saj.

Rastin e kanë quajtur histori tro.nditëseteksa shkruhet se një adoleshente thuhet se është për*dh*unuar dhe abu*zuar për dy vite së pari nga një mësues dhe më pas nga një oficer lokal i policisë i cili e detyroi atë të abo.rtonte kur mbeti shtatzënë.

Në këtë rajon të Ballkanit ku dhu*na në baza gjinore është e theksuar qindra njerëz iu përgjigjen këtij rasti duke protestuar në mbështetje të së resë nga Drenasit.

“T*urp” dhe “Dhu*nuesit në bu*rg”, thonin protestuesit derisa qëndronin para Policisë në Prishtinë.

“Ne kemi gjyk*ata prokurori polici por nuk kemi siguri” dhe “Kush është vikt*ima tjetër”

Rasti shkruhet se tronditi edhe klasën politikë në Kosovë që diskutuan për këtë temë edhe në parlament të Kosovës.

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi u deklarua se rasti është pre*kës dhe premtoi drejtësi. Ndërkaq kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj tha se duhet se autorët e kësaj tra*gjedie do të dë*nohen.

Në një intervistë për New York Times A.G nga Drenasi ka folur për atë se çka i ka ndodhur. Nga fri*ka për hak.marrje ajo foli në kushte anonimiteti.

Ajo ishte në shkollë të mesme dhe merrej me hendboll kur ajo thotë se një mësues e joshi dhe i kërkoi marrëd*hënie sek*suale në këmbim të premtimit për martesë. Kur ajo zbuloi se mësuesi ishte i martuar dhe kishte fëmijë shkoi në stacion policor dhe e raportoi rastin si ab*uzim sek*sual.

Ajo ishte 16 vjeç dhe e pavetëdijshme nuk e kishte ditur se tronditja për të vetëm sa kishte filluar.

Në stacion ajo iu përgjigj pyetjeve për gati shtatë orë në praninë e një policeje.

Pastaj një polic mashkull çoi në shtëpi. Atje ai kërkoi numrin e saj të telefonit dhe i tha se nuk do ta linte të dalë nga vetura derisa t’ia jepte numrin e saj të telefonit.

“Ai më shikoi fotot dhe më dha: unë mund të shoh se pse mësuesi ishte në lidhje me ty” thotë vajza.

Polici e kishte kërc*ënuar se nëse nuk do të dilte me të do t’i tregonte prindërve për lidhjen që kishte pasur vajza me mësuesin.

“Më duhej ta bëja kisha shumë fr*ikë thotë ajo teksa shpjegon se në vitin 2017-të ai e dhu*noi për herë të parë. Ai thotë se e kishte quar në një motel duke e dhu*nuar tre katër herë në javë përgjatë vitit 2018-të” shton vajza.

Familja e vajzës nuk munden që të sigurojnë një avokat shkaku i kushteve të këqija teksa vajza thotë se dys*hon për rastin shkaku që këta persona kanë pozita të larta që mund të ketë ndikim në het*ime.