Vendimi i parë i Erdoganit në qeverisjen e re..

Erdogani thotë : Secilit prind që i lindë një fëmijë do ti shtohet paga për 10 % dhe për fëmiun do të kujdeset shteti deri sa të fillojë shkollimin. Çdo prindi që i bën 5 fëmijë do ti dhurohet banesë dhe 20000 lira.Erdogani tha : Çdo shtetas turk nuk duhet të më falenderojë mua sepse kjo është një e drejt prej të drejtave të tijë dhe obligim i imi. Çdo dhunti që i jepet shtetasit turk është prej të mirave të Turqisë që e ka begatuar Allahu me këto begati dhe nuk janë prej meje ose nga pasuria ime personale.Dallimi është i madh mes gjakpirësve dhe Udhëheqësit që mendon për popullin e tijë… (e huazuar)