Vulin: Parada e ush.trisë serbe ishte mesazh i drejtpërdrejtë për Kosovën

Para pak ditësh në Serbi u mbajt parada ushtarake. Për Ministrin e Mbrojtjes Aleksandar Vulin ishte një mesazh për miqtë dhe ar.miqtë e Serbisë.

“Çdokush duhet ta shoh ashtu siç dëshiron” thënë ministri i mbrojtjes serb Aleksandër Vulin.

Ai ka kritikuar ambasadorin amerikan në Beograd Kyle Scott për shkak se ky i fundit kritikoi pjesëmarrjen në paradën ushtarake të gjeneralit të ak.uzuar nga Haga për kr.ime ndaj shqiptarëve.

I pyetur lidhur me komentet e ambasadorit amerikan Kyle Scott i cili tha se nuk ishte mirë që ‘marshi u udhëheq nga një i ak.uzuar nga Haga siç është Vladimir Lazareviq Vulin ka thënë se ‘Scott është më mirë të qëndrojë i heshtur derisa nuk ka dë.nuar kurrë kr.imet ku.ndër serbëve’.

“Do të ishte mirë për Scottin të qëndronte i heshtur bashkë me atë që mendon sepse ata nuk kanë dë.nuar kurrë kr.imet ku.ndër serbëve askush nuk po e hapë gojën lidhur me atë se kr.imine.lët shqiptarë po tentojnë të krijojnë Shqipërinë e Madhe por ka thirrje vazhdimisht vetëm ndaj serbëve” ka thënë Vulin.

“Të lu.ftoje kundër UÇK’së do të thotë ke lu.ftuar fashizmin kështu që nuk shoh ndonjë arsye pse gjeneral Lazareviq i cili ka luftuar kundër fa.shizmit të mos jetë sot në rrugët tona” ka thënë Vulin.